04.02.2021 4МСТУ №21 Тема:Виконання прихвачування деталей, виробів та конструкцій у всіх просторових положеннях зварного шва.

урок №21  Тема : Виконання прихвачування деталей, виробів та конструкцій у всіх просторових положеннях зварного шва.


У процесі складання сталевих конструкцій під зварювання деякі деталі скріплюють між собою так, щоб при транспортуванні і в процесі зварювання вони зберігали незмінне положення. Застосовують два способи такого скріплення деталей - за допомогою пристосувань (струбцин, скоб, затискачів) і накладенням прихваток.

Прихвачує є короткий валик шва, за своєю якістю відповідає якості робочого шва. Висота кожної прихватки не повинна перевищувати 6 мм при довжині, що дорівнює 50 60 мм.

Прихватки накладають, як правило, в місцях розташування зварних швів на відстані 400 500 мм одна від одної. У процесі зварювання прихватки розплавляються і входять до складу робочого шва. При їх накладення застосовують електроди, передбачені проектом для зварювання даної конструкції; забезпечують проварена в стикових з'єднаннях - кореня шва, в таврових - вершини кута. Місця накладення прихваток повинні бути чистими. Сила струму повинна відповідати діаметру робочого електрода і товщині скріплюються деталей. Не можна допускати використання для прихваток електродів друге сортів, непридатних для зварювання (з частково відбитим або ексцентрично нанесеним покриттям), що дають пори в шві.

Прихватки виконують робітники, що мають право на виробництво зварювальних робіт і відповідні посвідчення.

При складанні конструкцій, що зварюються автоматами або полуавтоматами під флюсом, порошковим дротом або в захисному газі, прихватки слід виконувати електродами тих же марок, які передбачені для ручного зварювання сталей, з яких зроблені деталі (якщо в кресленнях немає спеціальних вказівок).

https://studfile.net/preview/5394649/page:2/

https://weldelec.com/svarka/nauchitsya/prixvatka/

https://varimtutru.com/pravila-prihvatki-ploskih-listovyh-konstruktsiy/

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

28.11.2023 7МСТУ Виробниче навчання

Виробниче навчання ЕРЗ 5гр.мсту урок№12

02.04.2021 3 група МСТУ ЕРЗ урок№10 Тема : Виконувати повітряно-дугове різання складних відповідальних деталей, вузлів та конструкцій з різних металів та сплавів