22.02.2023 6гр.МСТУ Виробниче навчання.

 

Урок:№25

 

Тема уроку : Виконання ручного дугового  зварювання простих деталей в вертикальному положенні. зварного шва.

 

Мета уроку : Вивчити  прийоми запалювання зварювальної дуги та   основні коливальні рухи при зварюванні.

      Способи виконання ручного дугового  зварювання простих деталей в вертикальному положенні зварного шва.

Ознайомитись з обладнанням та інструментам для  виконання ручного дугового  зварювання простих деталей в вертикальному положенні. зварного шва.

      Навчитись правильності і послідовності зварювання простих деталей в вертикальному положенні. зварного шва.

Навчити технології виконання ручного дугового  зварювання простих деталей в вертикальному положенні. зварного шва.

Формування умінь і навичок щодо застосування теоретичних знань отримання зварних швів без дефектів на практиці;

розвиваюча :

·  розвивати навички пізнавальної діяльності до самостійного виконання ручного дугового  зварювання простих деталей в вертикальному положенні. зварного шва.

 вселити учням впевненість у власних силах, допомогти розкрити їхні індивідуальні здібності;

·  навчити мислити і відстоювати власні переконання, поважати при цьому думки інших;

виховна :

·   формувати навички культури спілкування;

·   спонукати учнів до самостійної роботи над розвитком власного інтелекту, культурного рівня, самостійного здобуття нових знань поряд з умінням реагувати на швидкозмінні умови навколишнього світу.

.  Повідомлення теми та мети уроку

Мотивація навчальної діяльності учнів оволодіння прийомами і навичками зварювання стикових з’єднань, які в сукупності з кутовими і тавровими - відіграють важливу роль у формуванні корпусу судна (35%).

Існує безліч видів і типів зварювання. Вони діляться по різних класифікацій в залежності від використовуваного матеріалу, апарату і типу ведення провідника для створення шва. Однією з таких є зварювання вертикальних швів, що має ряд особливостей, з якими ми зараз познайомимося.

 

 

 

 

 

 

Особливості вертикальної зварювання

Вертикальна зварювання має складність в тому, що при створенні шва, розплавлений метал норовить стікати вниз, чого ні в якому разі не можна допустити. Якщо це станеться, то поверх цієї краплі варити вже не вийде, так як там міститься шлак від електрода.

 

 Для створення якісної доріжки при ручного дугового зварювання, рекомендується використовувати коротку дугу на невеликому струмі. При цьому, майстер повинен здійснювати рухи знизу вгору, щоб уникнути непотрібних патьоків. Коли з розплавленої краплі формуються вертикальні шви, потрібно кінець електрода прибирати трохи в сторону, щоб дати матеріалу затвердіти і при цьому не втратити іскру.

Принципи вертикальної зварювання Для створення ідеального шва, необхідно дотримуватися кілька принципів вертикальної зварювання:

1. Якщо зварювальні роботи проводяться на змінному струмі, тоді обов'язково починати необхідно знизу. При цьому кратер шва наповнюється матеріалом так, що створює об'ємний валик, який паралельно є деякою підставкою для плавленого металу, що знаходиться трохи вище. Таким чином і заповнюється шов.

 

2. При електродугової методикою метал в кратері шва при вертикальному положенні повинен застигати набагато швидше. Для цього краще робити невеликі краплі. Домогтися такого ефекту дуже просто, скоротивши дугу (відстань між виробом і електродом).

https://studopedia.su/20_2576_vikonannya-vertikalnih-shviv.html

https://tukles.biz.ua/svarka-vertikalnih-shviv-metodom-znizu-vgoru-i/

https://metaladvice.com/types-of-welded-joints-and-seams-welding-technique/

https://yakukremont.ru/remont-montazh-ustanovka/600-rezhimi-svarki-gorizontalni-vertikalni-i-stelovi.html

https://tukles.biz.ua/svarka-vertikalnih-shviv-metodom-znizu-vgoru-i/

https://xn--80agzkjh.xn--p1ai/uk/technique-for-making-horizontal-joints-welding-modes-horizontal-vertical-and-ceiling-joints/

https://uk.top-home-tips.com/9341265-how-to-weld-vertical-and-horizontal-seams-by-electric-welding-analysis-of-methods-instructions

https://www.youtube.com/watch?v=Qgd0LGdLhfM

 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

28.11.2023 7МСТУ Виробниче навчання

Виробниче навчання ЕРЗ 5гр.мсту урок№12

02.04.2021 3 група МСТУ ЕРЗ урок№10 Тема : Виконувати повітряно-дугове різання складних відповідальних деталей, вузлів та конструкцій з різних металів та сплавів